רקע
עולם הגבינות הוא עצום. קיימים סוגים רבים של גבינות שהן חגיגה לעיניים ולחך. עבור מישהו שלא מעורב בתהליכי הכנת הגבינות השונות, זה עשוי להיות מסע מבלבל בין מאות סוגי גבינות בעלות טעמים, צבעים ומרקמים שונים.
יש הבוחרים לקנות גבינות לפי המראה שלהן, אחרים קונים גבינות לפי טעמים מועדפים ויש הקונים גבינות בעקבות המלצה על גבינה מסוימת. הבעיה היא שגבינות הן כמו יין. הפרטים הקטנים הם החשובים. מספיק שינוי קטן שנעשה בסוג החלב או בתהליך העבודה, והגבינה תהיה שונה בטעמה ובמרקמה. כמובן שאפשר ליהנות מאכילת גבינות בלי להתעמק בכך. עבור אלו הרוצים לדעת מעט יותר בנושא הגבינות, התחלנו לכתוב באתר שלנו מילון גבינות, המקיף גבינות מכל העולם, הכולל הסברים לגבי החומרים שמהם עשויות הגבינות, ובעיקר הסיפורים מאחורי הגבינות, איך התחילו לייצר אותן ואיפה. לחלק מהגבינות סיפורי אהבה, לחלקן סיפורים עצובים ולחלקן סיפורים שמחים.
מידע חיוני
את הגבינות השונות מכינים מחלב פרה, עזים, כבשים, ובופאלו, או מערבוב של כמה סוגים. כעת נחלק את הגבינות לקבוצות העיקריות ואנו מקווים שמידע זה יהיה שימושי עבורכם:
1. גבינות רכות
לקבוצת גבינות זו משתייכות גבינות לבנות בעלות טעם מתון, מעט חלבי ומרקם רך. גבינות אלו נשמרות עד 14 יום, וחלקן הרבה פחות מזה.
ניתן להכין גבינות רכות מכל סוגי החלב, וכאשר מכינים אותן מחלב צאן, טעמן יהיה מורגש יותר. לקבוצת גבינות אלו משתייכות גבינות כמו ריקוטה, אורדה, גבינה לבנה, גבינת לבנה, גבינת שמנת וגבינת קוטג'.
2. גבינות חצי קשות
לקבוצה זו משתייכות גבינות בעלות מרקם יציב וגבינות אשר עומדות בצלחת בצורות שונות, כמו גבינה צפתית, גבינת פטה, גבינה בולגרית וגבינת חלומי.
3. גבינות עובש
1. גבינות עם עובש קממבר - גבינות בעלות עובש לבן בשם פניציליום קנדידום, אשר גדל על פני הגבינות השונות בצורת פלומה לבנה. גבינות אלו מכינים מכל סוגי החלב. לקבוצה זו שייכות מאות סוגי גבינות כמו, קממבר, ברי, סנט מור, ולנסי ועוד.
2. גבינות עם עובש רוקפור - גבינות בעלות עורקים בצבע כחול - ירוק, אשר נוצרים בעקבות הוספתו של עובש בשם פניציליום רוקפורי. לקבוצת גבינות אלו שייכות גבינות כמו רוקפור, דנה בלו, סטילטון וגורגונזולה.
4. גבינות קשות
1. גבינות בעלות מרקם חצי קשה - גבינות בעלות מרקם מוצק וגמיש, שצבען צהבהב, אשר נמסות במהירות באפייה. גבינות אלו מיישנים לאורך זמן, בחדרי הבחלה, בתנאי טמפרטורה ולחות מבוקרים. לקבוצה זו שייכות גבינות כמו אדם, גאודה, צ?'?אדר ופונטינה. גבינות אלו מכינים מכל סוגי החלב.
2. גבינות בעלות מרקם קשה - גבינות אלו מיושנות זמן ממושך. אלו גבינות בעלות מרקם יציב וקשה מאוד וארומה מורגשת. לקבוצת הגבינות הקשות שייכות גבינות כמו פיקורינו ופרמג'אנו.
זהו קמצוץ מעולם הגבינות ואם תרצו לדעת יותר, הנכם מוזמנים להיכנס לאתר שלנו.
אנו מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, בקורסים המתקיימים באווירה חמה ואישית. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 0547522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www